Üye Girişi

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Kişisel verileriniz, Kvkk Metni kapsamında işlenmektedir. “Kayıt Ol” butonuna basarak Üyelik Sözleşmesi’ni okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

İSTANBUL'DAN BAYRAMA ÖZEL 2 GECE KONAKLAMALI GALATYA TURU

4* Oteller
FİYAT HESAPLA
Tarih
Çocuk
Yetişkin
1. Çocuk
2. Çocuk
a
İSTANBUL'DAN BAYRAMA ÖZEL 2 GECE KONAKLAMALI GALATYA TURU Hakkında Genel Bilgiler

1. Gün: GECE YOLCULUĞU

Belirtilen noktalardan siz değerli misafirlerimizi aldıktan sonra Elit Gezi ile yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün: Amasya-Tokat

Konforlu otobüslerimiz ile yaptığımız yolculuk sonrasında Amasya’ya ulaşıyoruz. Amasya’da alacağımız (Ekstra) kahvaltının ardından Osmanlılar döneminde Şehzadeler şehri olarak bilinen bu güzel şehri gezimize başlıyoruz. İlk olarak dillere destan olmuş Aşıklar olan Ferhat ve Şirin’in efsanesinde, Ferhat’ın Şirin için dağları delerek açtığı su kanallarını görmeye gidiyoruz. Su kanallarının görüldüğü noktada Amasya belediyesi tarafından açılmış olan Aşıklar Müzesini geziyoruz. Aşıklar Müzesi sonrasında mumya müzesi olarak bilinen Amasya Arkeoloji müzesini ziyaret ediyoruz. Arkeoloji, etnografya, fosil ve mumyalar bölümlerini gezdikten sonra Amasya’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş Sultanlarımızdan, Sultan İkinci Beyazıt Külliyesini ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde payitaht İstanbul’u merak eden ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul siluetinin çizildiği tarihi şadırvanı, kapı girişlerindeki denge sütunlarını ve camiinin içini gezdikten sonra Külliye avlusunda bulunan Minyatür Amasya Müzesini gezerek Yeşil ırmak kıyısına iniyoruz. Yeşil ırmak, Sivas’tan doğarak Samsun’un Çarşamba ilçesinde denize dökülene kadar geçtiği tüm bölgelere hayat verir. Amasya, Yeşilırmak’ın iki yakasına yerleşmiş bir şehirdir. Amasya; Osmanlı döneminden kalma 18. ve 19. yy konaklarının, Yeşil ırmak boyunca inci tanesi gibi dizilmiş yalılarıyla, İran kökenli Pontus krallarının mezarlarının Harşena Dağı’na oyularak aldığı tapınak görüntüsüyle, Ferhat ve Şirin efsanesiyle müthiş bir görsel şölenle sizleri kendisine hayran bırakacaktır. Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrasında Şehzadeler Konağını görerek Osmanlı dönemi yaşantısını daha iyi anlayabileceğiz. Hazeranlar konağı ve çevresinde vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz Kral Kaya Mezarlarının yanına kadar çıkabileceklerdir. Serbest zamanımız sonrasında Osmanlı döneminde Hastane olarak kullanılan Bimarhane’yi ziyaret edeceğiz. Dönemi itibariyle kullanılan tedavi yöntemlerinin yazılı ve görsel sunumlarının yapıldığı Bimarhane gezimiz sonrasında Amasya Şehir merkezinden hareket ederek bütün Amasya’yı tepeden görebileceğimiz büyüleyici bir manzaraya sahip olan Çakallar Tepesine çıkıyoruz. Burada Amasya’yı kuş bakışı seyrederken çaylarımızı, kahvelerimizi yudumlama imkânı bulacağız. Serbest zamanımızın ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün: Ballıca Mağarası – Tokat

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Ballıca Mağarasına hareket ediyoruz. (Turumuzun olduğu tarihte ziyarete açık olması durumunda) 8 salonu 680 mt uzunluğunda ve 95 m yüksekliğinde olan Ballıca Mağarası’nı geziyoruz. Ballıca Mağarası dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri. Bu doğa harikası, henüz ziyarete açılmayan ve keşfedilmemiş bölümleri ile gizemini korumayı sürdürüyor. Ballıca Mağarası‘ndaki oluşumları izlemek, doğal bir müzeyi gezmek gibi. Yaşı yaklaşık 3,4 milyon yıl olarak tespit edilen Ballıca Mağarası, şimdiye kadar tespit edilen tüm mağara oluşumlarına sahip olmanın yanı sıra, özgün Soğan Sarkıtları ile de uluslararası önem taşıyor. Mağaranın ziyarete açılan bölümlerinde dolaşırken kendinizi, her adımda hayrete düşüren, heyecan verici ve gizemli bir yolculuğa çıkmış gibi hissedeceksiniz. Ballıca Mağarası gezimiz sonrası Anadolu’ da Taş Baskı Yazmacılık denildiğinde akla ilk gelen şehir olan Tokat’ın yok olmaya yüz tutan bu önemli sanatı hakkında bilgiler alabileceğimiz Baskı atölyesine gidiyoruz. Ihlamur ağaçlarının oyulması ve desene dönüştürülmesiyle gerçekleşen Taş Baskı sanatı hakkında Baskı Ustasından bilgiler alıp kendi baskımızı yapma imkânı bulacağız. Baskı sanatının inceliklerini öğrenip kendi baskımızı yapma fırsatı bulduktan sonra Tokat Kebabının tadına bakabileceğimiz öğle yemeği molamızı veriyoruz. Molamızın ardından İlk durak noktamız Tarihi Tokat evlerinden geçerek sırasıyla Sık Dişini Helası, Ulucami, Tokat Kalesi eteklerinde bulunan Tokat Arkeoloji Müzesi ve Tokat Şehir Müzesi oluyor. Anadolu tarihinde yer alan çok önemli eserlerin sergilendiği Arkeoloji ve şehir müzelerinde modern müzecilik anlayışının esintilerini göreceksiniz. Müze gezilerimiz sonrasında Tokat Mevlevihane‘sine ulaşıyoruz. Mevlevilik hakkında rehberimizin yapacağı anlatımları dinledikten sonra günümüzde müze olarak ziyarete açık olan Mevlevihane‘yi geziyoruz. Sonrasında hemen yakınlarında bulunan Tarihi Saat Kulesine geçerek fotoğraflarımızı çekiyoruz. Fotoğraf molası sonrasında Yazmacılar Çarşısı olarak da bilinen Taşhan’a ulaşıyoruz. Verilen serbest zaman içerisinde dileyen misafirlerimiz Taşhan’da alışveriş yapabilir dileyen misafirlerimiz de avlusundaki oturma alanında çay, kahve içebilirler. Taşhan’da verilen serbest zaman sonrasında otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün: Tokat – Çorum – İstanbul

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Çorum Merkez’e hareket ediyoruz. Çorum Şehir merkezinde bulunan Tarihi Saat Kulesinin bulunduğu meydanda fotoğraf molası veriyoruz. Fotoğraf molası sonrasında Hititlere başkentlik yapmış bu önemli şehirde, kazılar sonucu elde edilmiş birçok tarihi eserin sergilendiği Çorum Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesini geziyoruz. Müze gezimizin ardından Selçuklulardan günümüze miras kalmış olan Çorum Kalesini panoramik olarak görüyoruz. Daha sonra UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan Hititlerin başkenti Hattuşaş Antik Kentine ulaşıyoruz. Hattuşaş Antik kentindeki gezimizde sırasıyla Kral Kapı, Sfenksli Kapı, Yer Kapı, Potern, Hiyeroglifli Oda, Hitit Surları, Büyük Mabed ve Nişantaşı’nı görüyoruz. Meşhur Yeşil Taşı ve Büyük Tapınağı gördükten sonra Hititlerin açık hava tapınağı olan Yazılıkaya’ya geçiyoruz. Burada Hitit tanrılarının kabartmalarının bulunduğu A ve B odasını ziyaret ediyoruz ve ardından İstanbul’a dönüş yolculuğuna başlıyoruz Bolu-Adapazarı-İzmit güzergahını takiben İstanbul’a ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizle bir başka Elit Gezi organizasyonda görüşmek üzere aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • Gidiş-Dönüş Ulasim
  • 2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • 2 Sabah Kahvaltısi
  • 2 Akşam Yemeği
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri,
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Sınırsız Güler Yüz ve Eğlence

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • İlk Gün Sabah Kahvaltısı
  • Kişisel Harcamalar,
  • Öğle Yemekleri
  • Dönüş yolundaki akşam yemeği
  • Müze ve Ören Giriş Ücretleri

Tur Hareket Detayları

Kalkış Yerleri:
  • İstanbul Çıkışlı Otobüs (21:00)
Tur Hareket Tarihleri:
Ek Bilgiler

  •  Günübirlik gezilerde ucretin tamami konaklamalı gezilerde ucretin yarısı kapora olarak alinir
  • Ön rezervasyon yaptıran misafirlerimizin dıkkatıne opsiyon suresi 3 gündür.
  •  3 gün içerisinde ödeme yapılmadığı takdirde rezervasyonunuz yedekler listesine aktarılacaktır.
  •  Son 15 güne kadar iptal etme hakkınız vardır.
  •  Otelde tek kalan misafirlerimizden single farkı alnır.
  •  Rehber gerekli gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilir
  • Araç Kalkış Durakları ve Saatleri

    ⏰21:00 İncirli Dilek Past. Önü
    ⏰️21:30 Mecidiyeköy Mado Önü
    ⏰21:45 Kadıköy Evlendirme Dairesi
    ⏰22:00 Bostancı Köprüsü
    ⏰22:15 Kartal Pendik Köprüsü
    ⏰22:45 Çayırova Mc Donalds
    ⏰23:30 İzmit Halkevi Önü

İptal Şartları

Vize Bilgileri

İSTANBUL'DAN BAYRAMA ÖZEL 2 GECE KONAKLAMALI GALATYA TURU Hakkındaki görüşleriniz
Bu tur için toplam puanınız

Tur ne kadar eğlenceliydi?

Rehberler ne kadar ilgiliydi?

Oteller / yemekler nasıldı?

Tur güzergahı nasıldı?